Heroimage

Tre kvelder med Hildur Bjørnsdottir

ons. 25 januar - ons. 8 februar 2023

Tema: «Fordypning i abstrakt landskap»
Tre kvelder - 25. januar, 1. februar og 8. februar
18:00-21:00

Vi tilbyr malekurs over tre kvelder med Hildur Bjørnsdottir. Bli med på en inspirerende reise i utforskende maleteknikker, hvor det ene arbeidet leder til det neste. Du får gode praktiske tips og individuell veiledning underveis i din maleprosess. Du lærer om ulike tilnærmingsmåter, format og uttrykk.

Ikke medlem i Bærum malerklubb enda? Dette kurset kan du delta på uten å være medlem.
Les mer under Påmelding nedenfor.

Om Hildur

Hildur Bjørnsdottir er utøvende billedkunstner og pedagog som har sitt atelier på Gyssestad gård på Slependen. Hun har over 20 års erfaring fra å undervise og veilede elever i ulike aldersgrupper, i tillegg til studenter innenfor estetiske fag. I sin undervisning legger hun vekt på oppmerksomt nærvær, hvor hun lærer deg enkle konsentrasjonsøvelser. I tillegg anvender hun musikk under arbeidsøktene som hjelper for å komme i flyt.

Hun er oppvokst i et land hvor det er naturlig å føle seg som en del av naturen som er så levende med sine jordskjelv, vulkanutbrudd og omskiftende vær. Det har satt sine spor og hun henter ofte inspirasjon i naturen. Hun bor og arbeider hovedsakelig i Norge, men også i Sverige og på Island.

I sine kunstprosjekter bruker Björnsdóttir en rekke ulike medier, slik som lerret, papir, tre, aluminium, fotografi, installasjon og objekter. Hun jobber med maleri, akvarell, materialbilder og grafikk skapt med ulike teknikker. Uttrykket hennes er så rikt, og konsentrert om detaljer, at hun evner å utnytte de mulighetene de forskjellige teknikkene gir. Hennes hovedtema er Islands unike natur. Gjennom for eksempel å kombinere maleriet med elementer fra naturen, får bildene gjerne et sterkt og rustikt uttrykk, som formidler kontrasterende og fargerike sanseopplevelser. Hun klarer å transformere naturinspirasjon til personlige og særpregede uttrykk med de forskjellige teknikkene.

Björnsdottir er blant annet utdannet ved Myndlistaskolinn i Reykjavik, Constanza Isaza, Islensk Grafik, Reykjavik, Asker kunstfagskole og OsloMet, avd.estetiske fag. Hun har hatt en rekke utstillinger og residency-opphold i hele norden, og er innkjøpt av Akranes Kommune, Island og Bærum kommune, Norge m.fl. Hun har vært prosjektleder, kursleder, kunstformidler og veileder innen flere estetiske fagfelt i Norge. I tillegg har hun mottatt flere stipend; i år fra Norsk kulturråd og Sparebankstiftelsen DNB.
www.hildurb.no
Instagram

Om kurset

Vi utforsker og eksperimenterer med ulike teknikker og redskaper, - fordyper oss i hvordan uttrykke følsomhet i linjer, form, lys med en ekspressiv og sanselig tilstedeværelse. Vi har en dialog underveis og du blir veiledet i på hvilken måte du kan anvende visuelle virkemidler for å skape et bestemt uttrykk. Vi jobber med flere typer papir, tegnemateriale og vannbasert maling. Du blir kjent med flere utforskende maleteknikker og arbeidsmetoder som er gode å ha med i verktøykassa på din vei videre med å forsterke ditt kunstneriske uttrykk.

 

 

 

Materialer

Bruk mest mulig ting du har fra før. Det er ikke nødvendig å kjøpe mye i forkant. Du får utlevert gesso, gel medium, tusj, gråpapir, grafittstift på kurset.

Kr. 50,- materialkostnader per person.

Ta med

 • Notatbok og skrivesaker.
 • 1 Mixed media blokk i A3 størrelse med 250 eller 300 g papir; KEM, Torso tegneartikler, Panduro Hobby…
 • Ulike typer og størrelser av pensler (flate, runde, brede, smale …)
 • Lange piperensere (Panduro Hobby), q-tips, hyssing eller garnrester, en rull med matpakkepapir, 1 rull Effekt klut på rull - vaskeklut fra Europris.
 • Linjal, fordriver (brukt bankkort eller lignende)
 • Palettkniv, gaffel, kniv, strikkepinner eller spisepinner, spiker, skrue (noe du kan risse eller skrape med i malingen)
 • Ulike typer blyanter, grafittstift, gel tusjpenner (hvit/sort) eller akryltusj, oljepastellstifter
 • Akrylmaling; cadmium rød medium, oker, hvit og sort. Flere farger om du har.
 • Maskeringstape (snillere type som ikke river opp papiret). Oransje malertape på KEM eller blå/rosa hos Clas Ohslon, jernvarehandel, byggevarehandel, malerforretning.
 • Et par pinner (tregreneller rekved) som du kan bruke som et håndtak for å lage naturpensler

  Om du finner noe hos deg som ikke står på lista og lurer på om det kan brukes, ta det med.
  Ta kontakt om det er noe du lurer på hildurbjorn@gmail.com

Påmelding

Påmeldingen til kurs i Bærum malerklubb er bindende fra det tidspunktet du melder deg på. Du mottar en elektronisk kvittering. Faktura for medlemskontingent sendes ut separat. Vilkår for påmelding og avbestilling.

Hvis du ikke er medlem og ønsker å delta på et av våre helgekurs, kan vi tilby deg et prøvemedlemskap. Det vil si at du ikke trenger å bestemme deg for om du ønsker å bli medlem før etter kurset. For å delta på andre aktiviteter i Bærum Malerklubb må du være medlem og betale en årlig medlemskontigent. Les mer om hva vi kan tilby våre medlemmer.

Arrangement

Påmelding stenger 08.02.2023 00:00

Sted
Bærum malerklubb

Billetter

Type
Pris
Velg

Tre kvelder med Hildur Bjørnsdottir
25.01.23 - 8.02.23
Kr 1 500,00