Heroimage

Helgekurs med Kari Mette Wik

lør. 4 - søn. 5 februar 2023
Tema: «Abstrakt maleri»

Ikke medlem i Bærum malerklubb enda? Dette kurset kan du delta på uten å være medlem.
Les mer under Påmelding nedenfor.

Om Kari Mette

Kari Mette Wik er billedkunstner, og jobber primært med abstrakt maleri. Selv foretrekker hun å male med akryl, men kombinerer det ofte med andre materialer som f.eks tørre fargepigmenter, olje- og pastellkritt, collage-elementer o.a.

Hun har hovedfag fra Institutt for Farge ved Statens håndverks- og kunstindustriskole.

Fra 2001 har hun vært fast tilknyttet Galleri Semmingsen, Oslo. I tillegg har hun stilt ut en rekke andre steder, bl.a flere ganger på Høstutstillingen. Hun har utført utsmykningsoppdrag, og blitt innkjøpt til offentlige og private formål og samlinger.

https://karimettewik.net
https://semmingsen.no/kunstnere/kari-mette-wik

Om kurset

  • Kort kunsthistorisk introduksjon av abstrakt maleri.
  • Gjennomgang og utprøving av ulike måter å tilnærme seg et abstrakt billedspråk.
  • Bevisstgjøre oss de visuelle virkemidlenes uttrykkspotensiale: Hvordan vi skal benytte farge, form, flate, linje og strøk for å formidle og uttrykke vi har på hjertet.
  • Materialkunnskap: I et abstrakt verk trer materialene frem og blir en vesentlig del av selve arbeidet. Gjennomgang av ulike metoder, medier og verktøy.
  • Målet er å lage en inspirerende arbeidssituasjon hvor vi utfordrer og utvider eget språk og metoder

Materialer

Det anbefales å benytte akrylmaling, evnt. andre hurtigtørkende, vannbaserte farger som akvarell, gouache o.l.

Om du ønsker å bruke oljemaling, må du bruke løsemidler som ikke avgir helsefarlige gasser. Det er flere alternativer å få kjøpt.

I tillegg må du ta med det du trenger av utstyr som pensler, tegneutstyr, malerunderlag, tørkepapir, palett, papp/plasttallerkener, medier, rensemidler o.l. Ta gjerne med plastkrus el.l, til blanding av større mengder uttynnet maling, samt sparkelspader, is-skraper o.l som kan benyttes som malerverktøy

Lunsj og kaffekopp

Påmelding

Påmeldingen til kurs i Bærum malerklubb er bindende fra det tidspunktet du melder deg på. Du mottar en elektronisk kvittering. Faktura for medlemskontingent sendes ut separat. Vilkår for påmelding og avbestilling.

Hvis du ikke er medlem og ønsker å delta på et av våre helgekurs, kan vi tilby deg et prøvemedlemskap. Det vil si at du ikke trenger å bestemme deg for om du ønsker å bli medlem før etter kurset. For å delta på andre aktiviteter i Bærum Malerklubb må du være medlem og betale en årlig medlemskontigent. Les mer om hva vi kan tilby våre medlemmer.

Arrangement

Påmelding stenger 04.02.2023 23:55

Sted
Bærum malerklubb

Billetter

Type
Pris
Velg

Helgekurs med Kari Mette Wik
4.02.23 - 5.02.23
Kr 1 450,00
Venteliste